2023 Perc Tenisz

2023. július 28-át mutatott a naptár. Szikrázó, nyári napsütésben 9:00 órakor Kaliszki András, az Építők Tenisz Klub elnöke ünnepélyes keretek között megnyitotta a 2023 percig, éjjel-nappal tartó tenisz rendezvényünket.

A Magyar Rekordok Egyesületének elnöke személyes jelenlétével hitelesítette a rekordkísérletünket.

Izgalmas mérkőzések kezdődtek jó hangulatban, gyönyörű környezetben 33 órán 43 percen keresztül.

ESŐTÁNC

A péntek esti órákban sikeres esőtáncot jártunk. Szerencsére elkerült bennünket a Budapestet beborító felhőszakadás, így megszakítás nélkül folytatódhattak a 2023 perces, rekordkísérlettel egybekötött tenisz esemény mérkőzései.

TENISZ ÉJSZAKA

Az Építők Tenisz Klub épületének árnyékai lassan beleolvadtak az éjszakába. A legkitartóbb szurkolók, játékosok a teraszon takarókba bújva el-elbóbiskoltak. Izgatottan vártuk a hajnali fényeket, de közben folytattuk a mérkőzéseket, szurkoltunk, hallgattuk a régmúlt tenisz történeteit.

LECSÓ

Nemzeti ételeink egyik legtitokzatosabbik formája végigkísért bennünket ezen a két fantasztikus tenisznapon. Fogyasztottuk hidegen-melegen, csípősen, tojással és anélkül. Hála és köszönet érte Anikónak, aki még hajnali 4 órakor is mosolyogva tálalta a lecsót a csapatnak.

TENISZLEGENDÁK

Rendezvényünk díszvendége volt Szentirmay Erzsébet – négyszeres szenior világbajnok – és Pinter Mária – tizenegyszeres szenior világbajnok – teniszezőnő. Mindannyiunk számára felejthetetlen élmény volt látni őket a teniszpályán és beszélgetni velük a játékot követően.

ELEVEN VÁNDORKUPA

2023. július 29-én, 18 óra 43 perckor hangos visszaszámolással fejeződött be a rekordkísérlet. Ezt követően sorsolás döntött az Eleven vándorkupa sorsáról. A győztes csapat játékosai közül Kínai Csaba lett a szerencsés, aki egy évig őrzi majd a kupát. Vastapssal, ölelésekkel, koccintással ért véget ez a különleges esemény.

AKI NEM HISZI, JÁRJON UTÁNA

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer sok-sok jóakaratú teniszező, akik éjjel-nappal, viharban, napsütésben, 2023 percen keresztül megállás nélkül teniszeztek Budapest egyik legkülönlegesebb teniszklubjában. Megmutatták országnak, világnak, milyen ereje van egy közösségnek. Fantasztikusak voltatok!!!

MAGYAR REKORD

Nagy örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a nyáron megrendezett rekordkísérlettel egybekötött “2023 perc tenisz” rendezvényen mindent rendben talált a Magyar Rekord Egyesületének elnöke és hitelesítette a rekordkísérletet.

Melléklet a levélből: „A Magyar Rekord Egyesület a jelen díszoklevél kiállításával örökíti meg az utókor számára, hogy az Építők Tenisz Klub és az Elevenpercek a bemutatott és jegyzőkönyvben rögzített tények alapján kétséget kizáróan rendkívüli teljesítményről tettek tanúbizonyságot.

Ezért számukra a ———- MAGYAR REKORDER ———-megtisztelő címet adományozzuk.

Az Építők Tenisz Klub 2023. július 28-án és 29-én a „2023 perc tenisz” című rendezvénynek adott otthont, amelyen sikerrel állították fel a leghosszabb, megszakítás nélküli csoportos váltó teniszjáték időtartam rekordját. A sportesemény 2023 perce alatt a közel száz játékos több, mint 400 gémet játszott, a legidősebb résztvevő 95, a legfiatalabb 13 éves volt.

Ezt a kimagasló teljesítményt a helyszínen felvett jegyzőkönyvünk mellett jelen oklevelünk, a Magyar Rekordok Diplomája is hitelesen igazolja.

A Diploma kiállításra került Budapesten, 2023. július 31-én.”